Vuurwerkavond geslaagd

december 16, 2019

Vuurwerkavond geslaagd

78105685_2435915809979711_5147838438233341952_nOp maandag 25 november hielden we in Barneveld een vuurwerkavond, voornamelijk voor hondeneigenaren.

Er is veel veranderd in het gebruik van medicatie bij onrust door vuurwerk en dit werd deze avond duidelijk uitgelegd en besproken.

Joan Lamark, honden gedragsdeskundige bij Tinley, vertelde onder andere waar de angst vandaan komt, hoe dit te herkennen is en tips wat er aan te doen.

Veel informatie waar de eigenaren en hun honden hopelijk wat aan hebben om oud en nieuw de komende jaren wat rustiger door te komen.

vuurwerkWat betreft de medicatie hebben wij de informatie voor u nog even kort op een rijtje gezet, deze informatie kunt u hier vinden. Het grote verschil tussen voorgaande jaren en dit jaar is dat de medicatie alleen mag worden meegegeven als het dier in de voorgaande 6 maanden nog door een dierenarts is nagekeken. Dit omdat er is gebleken dat de medicatie slecht kan zijn voor dieren met nier-, lever-, of hartaandoeningen. De voedingssupplementen Adaptil en Feliway mag ook worden meegegeven als uw dier niet in de afgelopen 6 maanden is nagekeken door een dierenarts.

Algemeen nieuws

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *