Patiënt van de maand oktober 2019 – Beer eet bamboe bord

november 22, 2019

Patiënt van de maand oktober 2019 – Beer eet bamboe bord

Beer3

Beer is een prachtige grote Berner Sennen hond met heel veel eetlust. Toen de kinderen wat te eten kregen was Beer in een onbewaakt ogenblik te snel en hapte het broodje weg, maar in zijn snelheid en gulzigheid ging het bord ook mee. Het bleek een bamboe bord te zijn en met de kracht van zijn kaak en gebit hapte hij een stuk uit het bord en slikte dit door.

Het afgehapte stuk had nogal scherpe punten, waardoor het niet mogelijk was om Beer te laten braken. Zodra een scherp onderdeel door de slokdarm gaat, kan dit door de slokdarm prikken of ernstige schade geven.

De slokdarm zit voor het grootste deel in de borstholte, langs de longen en het hart. Hierdoor is de slokdarm moeilijk benaderbaar om te opereren. Voor de veiligheid was het dus noodzakelijk om Beer onder narcose te brengen.

Omdat een Berner Sennen een hond is met een verhoogd risico op een maagdraaiing, wilden de eigenaren graag dat we gelijk de maag van Beer vast zouden zetten.

bord BeerBij het openen van de buik konden we de maag open maken en hadden we het stuk bord vrij snel te pakken. Zoals op de foto te zien was het gelukkig maar 1 stuk, die precies paste op het restant van het bord. Na het dichtmaken van de maag, hebben we de maag vastgezet aan de buikwand, zodat Beer in de toekomst geen maagdraaiing meer kan krijgen.

Na de operatie ging het heel erg goed met Beer. Helaas leert een hond niet van dit soort ervaringen, maar hopelijk laat hij de borden voortaan met rust.

Nieuws Gezelschapsdieren, Patiënt van de maand

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *