Patiënt van de maand juni 2019 – grasaar in oor Bruno

juli 12, 2019

Patiënt van de maand juni 2019 – grasaar in oor Bruno

file-12file-10Bruno is een Jack Russel van ruim 14 jaar die sinds een paar dagen zich niet helemaal lekker voelde, hij schudde flink met zijn kop en verstopte zich in huis.

Bruno vindt het altijd erg spannend bij de dierenarts op tafel, maar gelukkig konden we hem redelijk goed onderzoeken.
Omdat hij aan het schudden was met zijn kop, was er een grote kans dat er iets met zijn oren aan de hand was. Toen we met de otoscoop in zijn oren keken zagen we vlak voor het trommelvlies bruine sprieten zitten, grote kans dat we hier te maken zouden hebben met een grasaar. Grasaren zijn de sprietige uiteinden van doorgeschoten gras.

Bruno vond het helemaal niet prettig dat we zo diep in zijn oor moesten zijn, dus moest hij even slapen om goed erbij te kunnen.

file-11Eenmaal onder narcose, konden we met een camera goed in beeld brengen wat er vlak voor zijn trommelvlies aanwezig was, het bleek inderdaad een grasaar te zijn. Met een klein tangetje konden we de aar te pakken krijgen.

Het vervelende van grasaren is dat ze weerhaakjes hebben, hierdoor komen ze niet naar buiten wanneer een hond zijn kop schudt. Ze kruipen door de weerhaakjes steeds dieper waardoor ze zelfs het trommelvlies kunnen beschadigen.

Gelukkig is de aar weer uit zijn oor, waardoor hij zich weer een heel stuk beter is gaan voelen.

Algemeen nieuws, Nieuws Gezelschapsdieren, Patiënt van de maand

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *