Tarieven

Tarieven

Prijzen van een dierenkliniek zijn afhankelijk van heel veel factoren. Het wisselt tussen dierenartsenpraktijken enorm wat hun mogelijkheden in huis zijn. Denk hierbij aan de verschillende onderzoeksmogelijkheden, kennisniveau, medische apparatuur, de behandelingsmogelijkheden en de service die ze aanbieden. Daarom is één op één prijs vergelijking tussen praktijken onmogelijk. Dit lichten wij graag toe onder het kopje veiligheid.

Veel van onze behandel- en onderzoeksmogelijkheden zijn diersoort en gewicht afhankelijk, waardoor één vaste prijs geven meestal niet mogelijk is. Zeker bij operaties en gebitsbehandelingen hangt de prijs af van de duur van de ingreep/operatie. Wij kunnen van te voren altijd een kostenschatting maken, zodat u een idee heeft waar u aan toe bent. Wel leggen wij er de nadruk op dat deze kostenschatting altijd gebaseerd is op een normaal verloop van de behandeling. Soms kunnen er onvoorziene omstandigheden optreden, waardoor het niet altijd mogelijk is om van te voren de exacte kosten van een behandeling te bepalen. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Graag willen wij toelichten hoe onze tarieven tot stand komen.

Persoonlijke aandacht

Ons streven is om u en uw huisdier zo goed mogelijk te helpen en we nemen hiervoor de tijd. Tijdens de bezoeken wordt uw dier van top tot teen nagekeken en kunt u al uw vragen stellen. Wij luisteren naar uw wensen en besluiten samen tot een geschikte behandeling te komen.

24/7 bereikbaar

2016-06-03-04-31-56_dsc_4869U kunt bij ons dag en nacht en in de weekenden terecht voor alle spoedgevallen. Er staat 24/7 een team van een dierenarts en paraveterinair voor uw huisdier(en) klaar. Er zijn veel dierenklinieken in de omgeving die u tijdens diensturen door zullen sturen naar bijvoorbeeld de spoedkliniek Gezelschapsdieren Midden Nederland in Utrecht. U kunt ons altijd telefonisch bereiken. U hoeft dus niet in paniek, midden in de nacht of in het weekend op zoek naar een andere dierenarts.

Mogelijkheden binnen de praktijk

Groepspraktijk Dierenartsen is een organisatie met moderne apparatuur. Hierdoor kunnen wij de meeste onderzoeken/behandelingen zelf uitvoeren en hoeven wij u bijna nooit door te sturen naar een specialist. Sterker nog, er zijn steeds meer dierenklinieken die patiënten naar ons doorsturen voor verder onderzoek.

Kennis

De laatste jaren gaat de ontwikkeling binnen de diergeneeskunde ontzettend snel. Er komen steeds meer behandelingen en onderzoeken beschikbaar. Door het volgen van veel nascholingen volgen wij dit op de voet en zorgen wij voor een hoog kennisniveau. Onze dierenartsen hebben hun eigen specialisaties. Naast onze dierenartsen volgen ook onze paraveterinairen regelmatig cursussen om u en uw huisdier(en) zo goed mogelijk te kunnen helpen.

Kwaliteit

Een vaccinatie is meer dan alleen een prikje! Waar u ook voor komt, wij kiezen ervoor om uw dier volledig na te kijken. Bij deze jaarlijkse bezoeken worden de meeste (verborgen) problemen gevonden waardoor we snel kunnen ingrijpen bij eventuele problemen en ziekte. Voorkomen is beter dan genezen!

Katvriendelijke praktijk

Wij doen er alles aan om uw kat(ten) zich zo prettig mogelijk te laten voelen bij ons op de praktijk. Wij hebben eind 2019 een speciale kattenvleugel aan onze praktijk gebouwd zodat katten zo min mogelijk in contact komen met andere huisdieren. We hebben een speciale kattenwachtkamer en twee kattenspreekkamers. Ook onze opname achter de schermen is gescheiden van de honden. U kunt hier meer lezen over onze katvriendelijke praktijk.

Service
 • Kosteloos telefonisch spreekuur. Als één van de weinige dierenklinieken hebben wij dagelijks een kosteloos telefonisch spreekuur voor onze klanten. Op vaste tijden kunt u contact opnemen met onze dierenartsen voor al uw vragen. De tijden van het telefonisch spreekuur kunt u hier vinden.
 • Ruime en kosteloze parkeergelegenheid. U kunt bij ons uw auto gratis voor de deur parkeren op onze ruime parkeerplaats.
 • Kosteloos afvalprogramma. Sommige huisdieren moeten afvallen, wij helpen u graag hierbij. Onze paraveterinairen zullen u en uw huisdier hierin begeleiden, deze service is gratis voor onze klanten.
 • Kosteloze kitten/puppy check op 6/7 maanden leeftijd. Voor de kittens en puppy’s die op 9 en 12 weken bij ons zijn gevaccineerd bieden wij een gratis gezondheidscontrole aan door één van onze paraveterinairen.
 • Gratis controle en hechtingen verwijderen na een operatie. Als u uw huisdier bij ons heeft laten opereren kunt u de volgende dag altijd langskomen voor een gratis controle. Na gemiddeld tien dagen worden gratis de hechtingen verwijderd en controleren wij nogmaals de wond.
Veiligheid

Kosten van behandelingen/operaties kunnen per dierenartsenpraktijk flink verschillen. Deze verschillen zitten vaak in:

 • De vooraf gegeven informatie2016-06-03-13-35-25_dsc_1206
 • De gebruikte narcosemiddelen
 • Hoe u uw dier afgeeft voor een ingreep
 • Wordt uw dier nagekeken voorafgaand aan de ingreep?
 • De bewakingsapparatuur
 • Of de narcose tijdens een operatie door een paraveterinair in de gaten wordt gehouden
 • Uitrusting van de operatiekamer
 • Gebruikte materialen
 • Nazorg
 • Informatie die u mee krijgt naar huis
 • Extra controle na de operatie

Met goedkope spullen kan een dier goedkoop geopereerd worden. Maar is dit wat u wilt? Wij beschikken over een ruime operatiekamer met alle benodigde apparatuur om uw huisdier veilig onder narcose te brengen. Wij bieden volledige bewaking van de ademhaling, hartslag, lichaamstemperatuur, bloeddruk, zuurstof en CO2 die door ons goed getrainde personeel continu in de gaten gehouden wordt. Daarnaast nemen wij uw dier persoonlijk op, krijgt u voor en na de operatie duidelijke informatie mee en mag u altijd gratis op controle komen na de ingreep als u ergens aan twijfelt. Dit is een keuze die ons wellicht niet de goedkoopste maakt, maar waar wij wel volledig achter kunnen staan.

Shoppen voor de laagste prijs

Iedereen is vrij te kiezen wat hij of zij belangrijk vindt. Shoppen voor de laagste prijs is ook een keuze. Om goede diergeneeskunde uit te voeren en veiligheid te garanderen zijn bovenstaande punten een vereiste. Uiteindelijk is het doel om met de juiste prijs/kwaliteit verhouding de beste zorg voor uw huisdier te leveren. Ons motto is kwaliteit en liefdevolle service voor u en uw huisdier!

Als u een praktijk belt voor een kostenschatting, denkt u dan aan de volgende punten?

 • monitor-ok-grootHeeft de praktijk voor elke ingreep een standaard tarief? Bijvoorbeeld voor een gebitsbehandeling? Dit is niet juist, zeker als het dier niet vooraf is onderzocht!
 • Welke narcosemiddelen worden gebruikt? Goedkope middelen zijn niet altijd veilig. Krijgt uw dier extra zuurstof? Wordt hij/zij geïntubeerd? Wordt er gewerkt met veilige gas narcose?
 • Krijgt uw dier voldoende pijnstilling?
 • Is er een operatie assistente aanwezig om uw dier continu in de gaten te houden?
 • Wordt uw dier voldoende verzorgd na de ingreep? Denk aan monitoring van de lichaamstemperatuur en controles en dit alles op een liefdevolle, deskundige manier?
 • Krijgt u voldoende uitleg en uw dier genoeg nazorg na de ingreep?
 • Zijn de controles na de ingreep inbegrepen bij de prijs van de operatie?

Op alle bovenstaande punten kan bezuinigd worden. Dan wordt een operatie of behandeling ineens een stuk goedkoper. Wij kiezen ervoor om dit niet te doen. Wij gaan voor kwaliteit en veiligheid voor uw huisdier.