Katvriendelijke praktijk

Katvriendelijke praktijk

Sinds eind 2019 hebben wij een nieuwe aanbouw gerealiseerd aan onze praktijk in Barneveld. Deze nieuwe vleugel is speciaal voor katten ingericht. Er is een aparte wachtkamer voor katten gerealiseerd en daarnaast twee aparte kattenspreekkamers. Daarnaast hebben wij ook een nieuw ruim laboratorium bij gebouwd.

Voor de meeste katten is een bezoek aan de dierenarts niet de meest favoriete bezigheid. De nieuwe aanbouw is zo ingericht dat uw kat de aandacht en zorg krijgt die hij/zij verdient. Wij willen de stress voor u en uw kat(ten) zoveel mogelijk proberen te voorkomen. Dit doen wij door middel van de volgende aanpassingen:

Algemeen:
  • De afspraken tijdens het spreekuur worden ruim gepland, zodat elke kat met geduld en rust benaderd kan worden.
  • Wij gebruiken in onze praktijk kattenferomonen om uw kat(ten) gerust te stellen. In de wachtkamer, spreekkamers en de kattenopname wordt gebruik gemaakt van feliway spray en verdamper. Deze feromonen geven uw kat een gevoel van veiligheid, geruststelling en welzijn.
Wachtkamer:
  • We hebben een aparte kattenwachtkamer zodat het contact met honden tot een minimum wordt beperkt.
  • In de kattenwachtkamer kunt u uw kat op speciale verhogingen plaatsen. Katten houden ervan om hoog te zitten zodat ze overzicht hebben.
  • Er zijn speciale kleedjes aanwezig die u over het transportbakje/mandje kan leggen zodat uw kat zich veiliger voelt.
Spreekkamers:
  • Hier worden enkel en alleen katten behandeld en tussen iedere patiënt gereinigd zodat vreemde geuren, waar katten heel gevoelig voor zijn, worden verminderd.
  • De katten mogen vrij rondlopen in onze spreekkamers.
  • Een kat is geen hond en heeft een hele andere benadering nodig. Zowel de dierenartsen als onze paraveterinairen zijn getraind hoe ze het beste met uw kat kunnen omgaan.
Opname:
  • Onze katten en hondenopname zijn compleet van elkaar gescheiden.

Wij zijn achter de schermen druk bezig om een certificaat binnen te halen om een erkende Cat Friendly Clinic Gold te worden, waarvan er nog niet veel in Nederland zijn. Dit programma is ontwikkeld door de International Cat Care (afdeling ISFM), een organisatie met als doel het welzijn en de gezondheid van katten wereldwijd te verbeteren. Meer hierover kunt u lezen op www.icatcare.org.

Hieronder treft u handige flyers verkrijgbaar met goede tips van het ISFM:

U kunt hier lezen wat u kunt doen om de stress van een dierenartsbezoek voor uw kat zo klein mogelijk te houden.