Katvriendelijke praktijk

Katvriendelijke praktijk

Voor de meeste katten is een bezoekje aan de dierenarts niet de meest favoriete bezigheid. Katten zijn geen kleine honden en vereisen dan ook een andere benadering. Een bezoek aan de dierenarts is voor de meeste katten een stressvolle gebeurtenis. Allereerst het vangen van de kat, het transport in een mandje, verblijf in de wachtkamer en ook het onderzoek en de behandeling in de spreekkamer, maken het bezoek voor de kat over het algemeen niet prettig.

Helaas kunnen we niet alle stress wegnemen, maar we doen ons uiterste best om de ervaring voor uw kat en voor u zo positief mogelijk te maken.

  • In de wachtkamer hebben wij een speciale kattenparkeerplaats. Hier kunt u uw kat(ten) hoog neerzetten, zodat de kat meer overzicht heeft en niet alle hondensnuiten dichtbij het mandje en de kat kunnen komen.
  • De dinsdagochtend van 10:30 – 11:00 reserveren wij speciaal voor consulten voor katten. Hiervoor kunt u telefonisch een afspraak maken. In de wachtkamer zitten er dan geen honden (uitgezonderd spoedgevallen). Dit doen we niet alleen voor uw katten, ook voor eigenaren die bang zijn voor honden.
  • In de praktijk maken wij gebruik van kattenferomonen om uw katten gerust te stellen. In de wachtkamer en de kattenopname wordt gebruik gemaakt van feliway spray en verdamper. Deze feromonen geven uw kat een gevoel van veiligheid, geruststelling en welzijn.

U kunt hier lezen wat u kunt doen om de stress van een dierenartsbezoek voor uw kat zo klein mogelijk te houden.