Chippen met korting in Juni

juni 1, 2019

Chippen met korting in Juni

Juni chipmaand 2019Ook dit jaar staat de maand juni weer in het teken van het chippen en registreren van uw huisdier. Op onze locatie in Barneveld en Harskamp kunt u deze maand uw huisdier  laten chippen en registreren voor  de speciale actieprijs van 28 euro. Is uw dier al gechipt? Dan is het belangrijk dat u de registratie gegevens up-to-date houdt, door bijvoorbeeld een verhuizing of wijziging van naam of telefoonnummer tijdig door te geven. Voor honden is chippen al jaren verplicht en zij worden dan ook altijd al bij de fokker bij de eerste vaccinatie gechipt. Op de afbeelding hieronder ziet u hoe klein een chip is, ten opzichte van een 5-eurocent muntstukje.

ChipHoewel chippen voor katten niet verplicht is, is dit wel heel belangrijk, juist ook omdat zij zoveel buiten komen. Jaarlijks belanden veel katten in het asiel omdat ze ontsnapt zijn en zoek raken. Als de eigenaar niet gevonden kan worden, moet het dier in het asiel blijven tot er een nieuwe eigenaar gevonden wordt, terwijl zij meestal gewoon een baasje hebben dat hen graag terug zou willen. Als een dier herplaatst wordt, kan de oude eigenaar ook vaak geen aanspraak meer maken op zijn dier! Verder gebeurt het nog te vaak dat dieren wel gechipt zijn, maar dat de registratie niet blijkt te kloppen. In die gevallen kan een dier, ondanks zijn chip, nog steeds niet snel bij zijn baasje teruggebracht worden.

Wat veel mensen niet weten is dat ook andere dieren prima gechipt kunnen worden, zoals bijvoorbeeld konijnen. Van de vele konijnen die op straat worden gevonden kunnen slechts enkelen bij hun eigenaar terugbezorgd worden.

Wij adviseren om het chippen en registreren voor de vakantie te regelen. Is uw dier al gechipt? Controleer dan even of de registratie nog klopt. Juist in de vakantieperiode raken vele huisdieren zoek. Dus verplicht of niet: Maak van je dier geen asielzoeker: Chip je dier!

Acties, Algemeen nieuws, Nieuws Gezelschapsdieren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *