Puppyconsult

Puppyconsult

2016-06-03-09-22-57_dsc_0759Hoera! U bent de trotse eigenaar van een lieve, mooie pup. Ontzettend leuk maar er komt in het begin veel op u af. Gelukkig kunt u bij de vaccinatie op negen en twaalf weken bij ons terecht voor al uw vragen. Wij geven u ook graag advies over het ontwormen en ontvlooien van uw pup, de voeding en verzorging. Wij kunnen u tips geven over het opvoeden van uw pup en wij organiseren elke zes tot acht weken een informatieve en erg leuke puppyparty op onze praktijk.

Als u voor de pup-enting op negen of twaalf weken leeftijd bent geweest krijgt u van ons een puppypakket mee naar huis. Na de pup vaccinaties en de puppyparty zien wij de pups normaal gesproken pas weer terug op éénjarige leeftijd voor de vaccinatie en gezondheidscontrole. In de tussentijd gebeurt er alleen zoveel in de ontwikkeling van de pup dat wij hebben besloten u en uw pup op zeven maanden leeftijd een gratis consult aan te bieden. U krijgt de bon voor deze extra puppy controle bij de negen of twaalf weken vaccinatie. U kunt voor deze gratis check-up telefonisch een afspraak maken.

brownieAls u bij ons op de praktijk komt voor deze check-up zal de paraveterinair de pup helemaal nakijken en eventueel vragen of bijzonderheden met u bespreken.

Zo bespreken zij samen met u onder andere:

  • Vaccinaties en bestrijding van parasieten zoals wormen en vlooien
  • Zindelijkheid, loopsheid, sterilisatie, dominantie en castratie
  • Ogen, gebit, oren, nagels, vacht en huid
  • Voeding en conditie van de pup

Mocht de paraveterinair bijzonderheden zien waar de dierenarts naar zou moeten kijken, verwijst zij u graag door naar één van onze dierenartsen.