Chirurgische ingreep (operatie)

Operatie

2016-06-03-13-39-56_dsc_1218Op de praktijk in Barneveld voeren wij iedere ochtend meerdere operaties uit. Wij hebben hiervoor een aparte ruime steriele operatiekamer. Wij werken bij de meeste operaties met inhalatie-anesthesie (oftewel gasnarcose), wat een zeer veilig narcose middel is en goed is te reguleren. Daarnaast hebben we volledige bewaking tijdens de narcose van de ademhaling, hartslag, lichaamstemperatuur, zuurstof en CO2. Uw huisdier wordt, naast de operererende dierenarts, gedurende de hele operatie goed in de gaten gehouden door een paraveterinaire assistente. Het operatieprogramma loopt flink uiteen; van castraties en sterilisaties, het verwijderen van diktes in de huid en maagdarmoperaties tot het hechten van grote wonden, blaasoperaties en oogoperaties. Ook worden hier orthopedische ingrepen en laparoscopische sterilisaties uitgevoerd. Bijna alle operaties kunnen wij zelf, waardoor we zelden een patiënt hoeven door te sturen.

OK monitorAan het begin van de middag belt de operatie assistente u op om te vertellen hoe de operatie is gegaan. Ook spreekt ze met u een tijd af dat u uw huisdier kunt komen ophalen. De meeste dieren mogen dezelfde middag mee naar huis.

Als u uw huisdier komt ophalen vertellen wij hoe de operatie is verlopen en krijgt u duidelijke nazorginstructies mee naar huis. Als u het fijn vindt kunnen wij de volgende dag een gratis controle afspraak in plannen. Gemiddeld moeten de hechtingen 10 dagen na de operatie verwijderd worden, ook hier zijn geen kosten aan verbonden.

Mocht er iets zijn kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week bij ons terecht. Bij twijfel hebben wij liever dat u te vaak belt, dan te weinig!