Blog

maart 9, 2018

Geslaagde rundveeavond ‘aanpak IBR en BVD’

Maandagavond en donderdagavond, 5 en 8 maart, hielden wij voor onze rundveehouders een informatie avond in het bovenzaaltje van onze praktijk in Barneveld. Beide avonden was het een gezellige drukte met veel belangstelling van onze veehouders.

rundveeavond-ibr-bvdOp de avonden werd het onderwerp ‘Landelijke aanpak IBR en BVD 2018; Welke route past bij uw bedrijf?’ toegelicht en besproken. Om 20.00 uur was de start van beide avonden met een kopje koffie en wat lekkers. Onze rundveedierenarts Jetze Ritsema gaf een toelichting op de aanpak van virusziekten IBR en BVD in de melkveesector en de mogelijke routes naar vrij-certificering van de bedrijven. Klik hier om meer over dit onderwerp lezen.

rundveeavond-ibr-bvd-1Ook werden deze avonden door Jetze wat actualiteiten en uitleg daarover genoemd, zoals het digitaliseren van de 1-op-1-overeenkomsten die onze melkveehouders met onze rundveedierenartsen hebben. Dit wordt binnenkort door ons via Inforund in gang gezet. Meer informatie hierover volgt telefonisch en per mail voor u als melkveehouder.

Met leerzame discussie en een goede opkomst waren ook dit jaar de rundveeavonden weer zeer interessant en absoluut geslaagd. De avonden werden afgesloten met een gezellige borrel.

Algemeen nieuws, Nieuws Landbouwhuisdieren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *