Blog

juni 1, 2016

Actie chipmaand juni: Chippen en registreren: 25,75 euro!

chipactieNet als voorgaande jaren staat ook in 2016 de maand juni weer in het teken van het chippen en registreren van uw huisdier. In Barneveld en Harskamp kunt u deze maand uw huisdier  laten chippen en registreren voor  de speciale actieprijs van 25,75 euro.

Sinds 1 april 2013 is in Nederland het chippen en registreren van pups, maar ook van honden uit het buitenland verplicht. Daarbij is het belangrijk dat u de registratie gegevens up-to-date houdt, door bijvoorbeeld een verhuizing tijdig door te geven. Hoewel chippen voor katten niet verplicht is, vinden wij dit wel heel belangrijk. Jaarlijks belanden veel katten in het asiel omdat ze ontsnapt zijn en zoek raken. Als de eigenaar niet gevonden kan worden, moet het dier in het asiel blijven tot er een nieuwe eigenaar gevonden wordt. Dat is onnodig, want veel van deze dieren hebben een eigenaar die zijn dier graag terug zou hebben! En als een dier herplaatst wordt, kan de oude eigenaar geen aanspraak meer maken op zijn dier!

Helaas zijn vooral veel katten nog niet gechipt. Daardoor kan maar zo’n 14% van de gevonden katten weer met hun eigenaar herenigd worden. Ook gebeurt het nog te vaak dat dieren wel gechipt zijn, maar dat de registratie niet blijkt te kloppen. In die gevallen kan een dier, ondanks zijn chip, nog steeds niet snel bij zijn baasje teruggebracht worden.

Wat veel mensen niet weten is dat ook andere dieren prima gechipt kunnen worden, zoals bijvoorbeeld konijnen. Van de vele konijnen die op straat worden gevonden kunnen slechts enkelen bij hun eigenaar terugbezorgd worden.

Wij adviseren om het chippen en registreren voor de vakantie te regelen. Is uw dier al gechipt? Controleer dan even of de registratie nog klopt en geef het chipnummer voor de zekerheid (nogmaals) aan ons door, zodat wij deze kunnen noteren bij uw huisdier. Juist in de vakantieperiode raken vele huisdieren zoek. Dus verplicht of niet: Maak van je dier geen asielzoeker: Chip je dier!

 

Acties, Algemeen nieuws, Nieuws Gezelschapsdieren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *